[appassembler-maven-plugin] Cannot build on linux - tries installing target/classes as an artifact

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

[appassembler-maven-plugin] Cannot build on linux - tries installing target/classes as an artifact

Matthes R.-2
Hi list,

I am using the appassembler plugin to create executables for my application. I am using the default configuration, simply stating the class with the Main method:

<plugin>
<groupId>org.codehaus.mojo</groupId>
<artifactId>appassembler-maven-plugin</artifactId>
<version>1.3</version>
<configuration>
<programs>
<program>
<mainClass>my.app.MyApp</mainClass>
<name>MyApp</name>
</program>
</programs>
</configuration>
</plugin>

When executing on a windows machine, everything works fine. But on my Ubuntu 12.04 setup it throws a FileNotFoundException. A normal "mvn install" works fine as well. It obviously tries to install target/classes as an artifact to the repository (see full log attached). Is there any workaround for this issues or should I create a new bug (I checked http://jira.codehaus.org/browse/MAPPASM and could not find anything related)?

Many thanks in advance,
Matthes



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from this list, please visit:

    http://xircles.codehaus.org/manage_email

appassembler_exception.log (8K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [appassembler-maven-plugin] Cannot build on linux - tries installing target/classes as an artifact

Karl Heinz Marbaise-2
Hi,

 > I am using the appassembler plugin to create executables for my
> application.

To make things clear the appassembler-maven-plugin is intended to create
scripts (bash/bat) to start an application and not for making executables...

> <plugin>
> <groupId>org.codehaus.mojo</groupId>
> <artifactId>appassembler-maven-plugin</artifactId>
> <version>1.3</version>
> <configuration>
> <programs>
> <program>
> <mainClass>my.app.MyApp</mainClass>
> <name>MyApp</name>
> </program>
> </programs>
> </configuration>
> </plugin>

This isn't the full pom, cause the error output which is attached to the
mail is expression something different...

Can you post the complete pom may be put the pom on pastebin or may be
on github project to see the project and how the whole pom looks like...

> target/classes as an artifact to the repository (see full log attached).
Apart from that it is not a full log output...

Kind regards
Karl-Heinz Marbaise
--
SoftwareEntwicklung Beratung Schulung    Tel.: +49 (0) 2405 / 415 893
Dipl.Ing.(FH) Karl-Heinz Marbaise        ICQ#: 135949029
Hauptstrasse 177                         USt.IdNr: DE191347579
52146 Würselen                           http://www.soebes.de

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe from this list, please visit:

    http://xircles.codehaus.org/manage_email


Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: [appassembler-maven-plugin] Cannot build on linux - tries installing target/classes as an artifact

Matthes R.-2
Hi Karl,

thanks for your reply. I have to apologize, I was overtired when writing the mail. Indeed, it was my own fault - I had the wrong pom opened in an editor and the one actally used had a wrong lifecycle phase binding for the plugin (prepare-package) which caused the misbehaviour. I guess appassembler tried to copy the projects resulting jar to the appassemble folder and it was not yet available.

Sorry again, next time I'll take a natch of sleep beforehand. Everything works fine, great plugin. And - yeah, I'm using it to create scripts not executables :-)

Best,
Matthes

2012/10/10 Karl Heinz Marbaise <[hidden email]>
Hi,


> I am using the appassembler plugin to create executables for my
application.

To make things clear the appassembler-maven-plugin is intended to create
scripts (bash/bat) to start an application and not for making executables...


<plugin>
<groupId>org.codehaus.mojo</groupId>
<artifactId>appassembler-maven-plugin</artifactId>
<version>1.3</version>
<configuration>
<programs>
<program>
<mainClass>my.app.MyApp</mainClass>
<name>MyApp</name>
</program>
</programs>
</configuration>
</plugin>

This isn't the full pom, cause the error output which is attached to the mail is expression something different...

Can you post the complete pom may be put the pom on pastebin or may be on github project to see the project and how the whole pom looks like...


target/classes as an artifact to the repository (see full log attached).
Apart from that it is not a full log output...

Kind regards
Karl-Heinz Marbaise
--
SoftwareEntwicklung Beratung Schulung    Tel.: <a href="tel:%2B49%20%280%29%202405%20%2F%20415%20893" value="+492405415893" target="_blank">+49 (0) 2405 / 415 893
Dipl.Ing.(FH) Karl-Heinz Marbaise        ICQ#: 135949029
Hauptstrasse 177                         USt.IdNr: DE191347579
52146 Würselen                           http://www.soebes.de