RPM plugin executing installation scripts on build

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RPM plugin executing installation scripts on build

Byte Flinger
I am trying to create an RPM package to install a piece of software however whenever I try to build it using the rpm plugin it will run the install script while building which will fail since my machine is not the intended target (nor should it be)

The setup is this

<plugin>
<groupId>org.codehaus.mojo</groupId>
<artifactId>rpm-maven-plugin</artifactId>
<version>2.1.2</version>
<extensions>true</extensions>
<configuration>
<group>Applications/Software</group>
<mappings>
<mapping>
<directory>/tmp/${project.artifactId}</directory>
<filemode>755</filemode>
<username>user</username>
<groupname>group</groupname>
<sources>
<source>
<location>src/main/resources/</location>
</source>
</sources>
</mapping>
</mappings>
<requires>
<require>unzip</require>
</requires>
<preinstallScriptlet>
<scriptFile>src/main/scripts/preinstall.sh</scriptFile>
<fileEncoding>utf-8</fileEncoding>
</preinstallScriptlet>
<installScriptlet>
<scriptFile>src/main/scripts/install.sh</scriptFile>
<fileEncoding>utf-8</fileEncoding>
</installScriptlet>
</configuration>
</plugin>

I have also configured the pom packaging to be rpm and I am running "mvn clean package" to generate the rpm.
This is just a builder project meaning that all it is meant to do is to package all files within src/main/resources in the rpm together with scriptlets which will execute when that rpm is run on some target machine however the issue here is that the plugin is trying to run installScriptlet when building the actual rpm.
Am I missing something? Should this be happening?

Regards
Byte